Het Leen - Arboretum

Het Leen is een plek voor recreatie, voor een ontspannende boswandeling, maar je kan er ook een bezoek brengen aan een uitgebreid arboretum. Het is opgedeeld in twee stukken, arboretum 1 dat zich links bevindt van de oprijlaan, en arboretum 2 rechts ervan.

Een heleboel planten, struiken en bomen uit de verschillende continenten krijgen er een plekje. De grootste collectie is de Camellia-collectie, die tegelijk de nationale collectie is, maar er is ook een uitgebreide collectie Viburnum, Rhododendron en Magnolia.

Met uitzondering van vorstperiodes is er het hele jaar door wel een plant die in bloei staat of die getooid is met kleurrijke vruchten. Tijdens het voorjaar is de bloei het meest uitbundig. Verschillende struiken en bomen zijn dan getooid met een overvloed aan bloesems. Een winterse wandeling doet je dan weer stilstaan bij de mooie coniferen of het winterse silhouet van een boom.

Het arboretum vindt zijn oorsprong in 1980. Erik Windey, een van de toenmalige groenarbeiders, begon met een collectie van inheemse bomen en struiken. Maar de ambitie van Erik reikte verder, er werden ook bomen en struiken vanuit andere streken aangeplant.

Doorheen het 6 ha grote arboretum lopen enkele brede, verharde paden, toegankelijk met rolwagen en buggy. Om tot bij de exemplaren in het grasveld te komen, trek je best stevig schoeisel of laarzen aan.

Kom regelmatig genieten van de verscheidenheid die de plantenwereld biedt, kom genieten van de kleuren en geuren van een hoop prachtige planten.

Bijleren kan ook. De planten zijn gelabeld en zijn opgenomen in een online inventaris. Er is ook een degelijke gidsenwerking. Dus je kan een geleide wandeling aanvragen.

Het arboretum is het hele jaar door gratis toegankelijk, van 9 uur tot zonsondergang.

Contact

Het Leen - Provinciaal domein

Adres
Gentsesteenweg 80 , 9900 Eeklo
Tel.
Website
Naar top