Gastvrije plekken in Eeklo

Wandeling Poëzie en kwetsbaarheid 

Van 19 juni t.e.m. 29 augustus kan je, veilig in je eigen bubbel, een wandeling maken langs gastvrije plekken in Eeklo.  
Langs het parcours kom je gedichten tegen rond kwetsbaarheid: een mix van gedichten van amateurdichters en professionele dichters.  
De wandeling loopt in een lus. Je kan dus kiezen waar je instapt. Vanaf 19 juni (9u) kan je een gratis wandelplan afhalen in de bibliotheek, het Huisvandemens en Wijkcentrum De Kring. 

De wandeling maakt deel uit van het project Poëzie en kwetsbaarheid. Een organisatie van Bibliotheek Eeklo, Wijkcentrum De Kring, Huisvandemens Eeklo en het Poëziecentrum; met de steun van Literatuur Vlaanderen.  

Met het project willen we Meetjeslanders verbinden en hen alle facetten van poëzie laten ontdekken. We hopen met dit project alle vormen van kwetsbaarheid bespreekbaar te maken en zo een einde te maken aan taboes en vooroordelen. Bovendien willen we gastvrije plekken in Eeklo op de kaart brengen. Op deze locaties is iedereen welkom. 

Studies wijzen uit dat 1 op 2 mensen in hun leven te maken krijgen met ernstige psychische problemen. Geestelijke gezondheid is dus niet enkel de verantwoordelijkheid van psychiatrische ziekenhuizen maar belangt intrinsiek de ganse maatschappij aan. Het is een zaak van ons allemaal. 

Contact

Infopunt toerisme

Adres
Molenstraat 36 , 9900 Eeklo
Tel.
09 218 27 00
Vandaag
Nu gesloten
Gesloten
Morgen
Gesloten