De route vanaf het Stoomcentrum

Brugge en Gent zijn werelderfgoed, ze schitteren bovenaan de ranking van de wereldbezienswaardigheden. Maar tussenin 'entre Bruges et Gand' zoals Brel het zo mooi verwoordt, ligt Eeklo, provinciestad en hart van het onvolprezen Meetjesland.

Eeklo: waar erfgoed te vinden is, waar de meubel- en textielindustrie zijn sporen heeft achtergelaten en waar, om het harde werk te ‘verzachten’ ooit Jenever werd gebrouwen, zet zijn deuren wagenwijd open voor rust, ontspanning en verkenning.

In Eeklo vind je een ganse inventaris aan cultuur, een splinternieuw en multifunctioneel Sportpark, een schitterende relikwie: de Huysmanhoeve waar ook Toerisme Meetjesland gevestigd is, het hectaren grote natuurdomein Het Leen en aan de waterkant: de Jachthaven waar water- en kampeertoerisme hun plek vinden.
Vul dit aan met de Maldegemse stoomtrein die zich regelmatig laat zien en horen aan het station en een dagje uit in Eeklo wordt al spoedig een weekend. Ook daarvoor zijn er enkele leuke adresjes waar je jezelf tegoed kan doen aan nachtelijke deugden!

In onze gids een Dagje in Eeklo kan je de mooiste plekken van onze stad ontdekken! 

Contact

Infopunt toerisme

Adres
Molenstraat 36 , 9900 Eeklo
Tel.
09 218 27 00
stip@eeklo.be
Vandaag
Nu gesloten
Gesloten
Morgen
open van 10:00 tot 17:30

Contact

Toerisme Meetjesland