Hotel Shamon vooraanzicht

Boutique Hotel Shamon

Een hotel in Art-Nouveaustijl link je misschien niet meteen aan de stad Eeklo maar Hotel Shamon is wel degelijk een parel van binnenlandse architectuur en blaakt van gezondheid. In deze Villa Dageraad was architect Paul Cauchie aan het werk, een kunstenaar die zich moeiteloos plaatst tussen de grote Belgische bouwmeesters van begin de 20ste eeuw. Hier logeren is een belevenis.

Een unieke stijlvolle omgeving is het en bovendien de perfecte springplank voor een bezoek aan de drie gezustersteden Antwerpen, Gent en Brugge die ooit door de Eeklose vrederechter Ledeganck werden bezongen in een dichterlijk boek. Windy en Tomas ontvangen jou met open armen. Je komt er ‘thuis’ want gastvrijheid staat bij hen op nummer één.

Hotel Shamon - Windy en TomasHotel Shamon

Kunst in het hotel

Dit historische pand was ooit de villa van de vooruitstrevende industrieel Arthur Gillis, directeur van de vellenfabriek Enke in de Zuidmoerstraat die het door Cauchie liet bouwen in de jaren twintig. Eind de jaren ‘50 kwam het in handen van een geneesheer. Heel bijzonder zijn de sgrafitto muurschilderingen die van onder het pleisterwerk naar boven zijn gekomen. Ook de magnifieke glas-in-loodramen zijn een verhaal op zich.

Comfort in de kamer

De tien kamers kregen elk de naam van een Art-Nouveau kunstenaar. Alle comfort waar je behoefte aan hebt is aanwezig, hoogwaardige king- and-queen size bedden, interactieve flatscreen TV en uiteraard supersnel wifi in elke kamer. Luxueuze badkamers en oog voor detail en comfort zodat je op de kamer echt tot rust kunt komen. De tuin blijkt een echt park met eeuwenoude bomen. Prachtplek.

Hotel Shamon Hotel kamerHotel kamer bij Hotel ShamonHotel Shamon

Ontbijt om van te genieten

Ondertussen bouwde Hotel Shamon ook een reputatie op wat verwennerij betreft en het ontbijt is daar een uitstekend voorbeeld van. Het buffet bestaat uit een uitgebreide keuze aan kazen, yoghurt, charcuterie, fruit, ontbijtgranen, lekkere boterkoeken. Vers fruitsap, state-of-the-art koffie of thee? Geen probleem, komt er aan. En als het iets meer mag zijn dat zijn er nog de fijne extra opties zoals het glaasje bubbels of een bordje met vis. De naam Boutique Hotel Shamon hebben ze hier niet gestolen.

Bovendien is Hotel Shamon ook lid van Glutenvrij Meetjesland en dus heel goed op de hoogte van voedingsintoleranties. Geef uw gezondheidswensen aan. Er wordt rekening mee gehouden!

Ontbijt bij Hotel ShamonOntbijtzaal bij Hotel ShamonHotel Shamon

Gelegen aan de N9 is Shamon niet alleen een goede uitvalsbasis voor de grote Vlaamse steden en voor de Zeeuws-Vlaamse kust. Fietsers en wandelaars kunnen in geen tijd gaan genieten van het groene Meetjesland. Provinciaal domein het Leen is vlakbij en ook de Lembeekse Bossen liggen op een zucht. Maar eigenlijk loont Eeklo als uitvalsbasis de moeite in de vier windrichtingen.

Hotel Shamon, Gentsesteenweg 28, 9900 Eeklo, T 09 378 09 50, hotelshamon.be, 10 kamers, 24 bedden, Meetjesland Logies

Inhoud


Voorwaarden


Procedure


Wat meebrengen


Kostprijs


Uitzonderingen


Regelgeving


Meer info


Voor wie


Bekijk ook


Bijlagen


Contact

Boutique Hotel Shamon