Stadswandeling 10.000 stappen - 6,3 km

Over 10.000 stappen

Elke stap telt! Breng jouw buurt in beweging

Samen bouwen we aan zorgzame buurten. Buurten waarin bewoners zorg voor elkaar dragen in de ruime zin van het woord, waar levenskwaliteit en gezondheid centraal staan, en waar mensen zich goed en geborgen voelen. Buurten die mensen in beweging brengen. Letterlijk en figuurlijk. En daar Eeklo alvast mee gestart… Met de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’

Plaats elke stap op een voetstuk

Zet je beste beentje voor en stap mee in deze campagne van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s. Stap voor stap bereik je niet alleen een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel, je slaapt beter – en stapt dus minder vaak met het verkeerde been uit bed.  Al stappend heb je één voet binnen naar meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en lawaai van auto’s en maakt zo de buurten en straten leefbaarder. Kortom: elke stap telt!

De eerste stap begint bij jouw voordeur!

Er beweegt wat in de buurt. Heb je de stappensignalisaties al gezien in onze stad, of elders in Vlaanderen? Hiermee tonen we dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in je buurt ook extra stappen opleveren. Van jouw voordeur tot aan het gemeentehuis. Of tussen de bakker en de slager. Want elke stap telt! De komende 4 jaar zet Eeklo nog verder in op beweegvriendelijke buurten.

De wandeling - 6,3 km

Om je te helpen je doel te behalen hebben we de 10.000 stappenwandeling langsheen de stappensignalisatie uitgestippeld. Deze wandeling leidt doorheen het centrum van Eeklo, ze voert je langs enkele van de mooiste plekjes van onze stad.

Bekijk de route hier op Routeyou

Download hier het kaartje in pdf

Meer info over 10.000 stappen vind je op de website van Gezond Leven

Bijlagen

Naar top